Зображення | БК Інвестор

Перший урбан-пленер Луцька проведуть у “Супернові”

У луцькому ЖК “Супернова” відбудеться художній урбан-пленер. Під час заходу професійні художники і студенти разом із мешканцями житлового комплексу будуть створювати картини із міськими пейзажами.

Урбан-пленер відбудеться 15 травня на території “Супернови”. Цей житловий комплекс неодноразово надихав творчих лучан на цікаві експерименти. На даху одного з будинків “Супернови” симфонічний оркестр зіграв увертюру до опери “Кармен”. Тут в рамках фестивалю “Мандрівний вішак” актори з усієї України поставили виставу-експеримент “Шишко”

А краєвиди, які відкриваються з вікон “Супернови”, без перебільшення - стали легендарними. Аби не лише мешканці житлового комплексу могли ними насолоджуватись, компанія “Інвестор” неодноразово ділилась фото та відео. Одне з відео, зняте квадрокоптером оператором Андрієм Дмитруком, стало особливим. Кадри, на яких видно, як сонце виходить з-за горизонту і кидає теплі промені на будинки та річку, подивилися тисячі людей.

На черзі - новий творчий експеримент, результатом якого стануть десятки картин.

“Урбаністичні пейзажі, де в основі - сучасні міста і класна архітектура, зараз дуже популярні. Такі картини гарно вписуються в будь-які інтер’єри, а особливо - якщо зображене рідне місто чи навіть власний дім. Якщо говорити про модерний формат, то ідеальною локацією для створення урбаністичних пейзажів в Луцьку є “Супернова”. Поруч дуже гарна природа, відкриваються неперевершені краєвиди, а сам житловий комплекс з його сучасною та естетичною архітектурою в нашому місті є прикладом вдалої урбаністики”, - розповів завідувач кафедри дизайну Волинського національного університету імені Лесі Українки Дмитро Авраменко.

Живопис на свіжому повітрі - дуже захопливий процес, але водночас - технічно непростий, адже відбувається постійна зміна світла та тіней. Проте для учасників урбан-пленеру, які не мають досвіду в малюванні картин, проведуть майстер-клас.

“Супернова” постійно надихає нас і змушує творити. Тут справді відчувається дуже сильна творча атмосфера. З іншого боку, “Супернова” - це на 100% сучасний урбаністичний простір, де є всі необхідні атрибути міста. Ці дві унікальні складові надихнули нас, Будівельну компанію «Інвестор» та Кафедру дизайну ВНУ, на ідею урбан-пленеру. Тож для створення сучасних пейзажів одного з найпрекрасніших ЖК Луцька запрошуємо художників та усіх мешканців “Супернови”, - прокоментувала ідею керівниця відділу продажів та маркетингу компанії “Інвестор” Ірина Новосад.

Для попередньої реєстрації потрібно заповнити анкету: https://bit.ly/3tmOO25.